Saturday, December 10

2ND SEM, as a repeaters ==’


. A S S A L A M U A L A I K U M .

HAI HAI HAI SEM2 (!)

studying at Unifield Tech. College, ia merupakan sebuah KKB; Kolej-kolej Bersekutu dan BLA BLA BLA #okay apa aku peduli anda tau atau tidak, bytheway bukan takpernah storymorry pasal KOLEJ TERCHENTA nihh dulu-2, dalam entry lepas-2 ==’ nak baca? cari sendiri (!) TERIMAKASIH .

Ouh,  the main point here is just to promote,
M I S S  N O R A, my new FAR1oo subject’s lecturer . 
#okay, achap tade gambar dia nak promote kat sini ==’

my first class for FAR1oo subject went smoothly, seriously . okay, bagi aku laa. just berapa orang sahaja yang datang, dan muka-2 biase jumpa; aku, Ema, Dayah, Nadia, dan Black; yang baru SEM nihh satu kelas dengan dia nih, dan juga Amir Hamdi yang datang lewat semestinya. HAHA XD

so, as usual, when it comes to first class we have to do a little ice breaking, just to let the lecturer know a little bit about their students, and it’s a good thing to do I guess. well, during the ice breaking with Miss Nora, she told us to tell her our name, our previous background education, our uniqueness and our target for FAR1oo subject. it’s should be no problem to talk about  our name, our previous background education and our target, but it quite difficult when it comes to our uniqueness (!) OHHEMMJAYY, aku pun taktau ape aku punya uniqueness, sebab aku takpernah tanya dekat orang lain apa yang pelik dan unik sangat pasal aku nihh ==’

cakap pasal target for FAR1oo, asalnya aku just target untuk pass atas air, cukup-2 makan je pun dah okay, tapi since Miss Nora tuhh kate;

“kita patut target the highest score for every exam, because kita semestinya akan lebih motivate, dan kita pun taksemestinya akan dapat apa yang kita target, if as example awak target A+, mungkin awak takkan dapat A+ tuhh maybe dapat A- or B, at least awak tau kemampuan awak sampai situ dan sekurang-2nya awak dapat A- atau B tuhh . tapi if awak target lulus jep, dan awak akan usahakan benda tuh untuk lulus sahaja, jadi kemungkinan untuk awak tak lulus tuh adalah agak tinggi juga”

rase macam d-motivate-kan oleh Miss so, aku taklah target lulus jep, I’m going to try my best for upcoming final and test, I don’t wanna be a repeaters anymore(!) but however, it is a good thing to be in DIA2C class, it’s a LOT fun and exciting .i get to know knew friends, seniors and many more, the lecturer is GREAT too . tapi jadual PAAAAADDAAATTnye takusah dikata .

kfine, tak kesah aku masih tengah belajar, and there going to be another four Sem to go. MUET is complicated but I’m going to sit for the paper next Sem, so preparation in necessary .

S T O P . P R O C A S T I N A T I N G  N U R  S Y A F I Q A H (!)
L E T S  S H O W  T H E  W O  R L D   T H A T  I  C A N  D O  
I T (!) A U U M M M XD


Dipl in Accontancy is ME :>



Err-.- actually entry nihh da brzaman kat draf, terukkn sekarang baru nak post XD


terima kasih daun keladi awak

4 comments:

  1. Replies
    1. Thankyou Nur Era Syahirah Ibrahim :)

      Delete
  2. Hye Achap,kata2 Miss Nora 2 ada benar nya..semoga diri awk terus success dlm pengajian...Gagal sekali bkan gagal untuk selamanya..wake up gurlz..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, terima kasih Naza. I hope that I can do more better in future :)

      Delete